Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.donderdag 23 februari 2012

Vlisco


Mijn ogen zijn gewoon moe! Moe van het kijken. Moe van al die kleuren. Moe van alle dessins.


Vanmiddag ben ik samen met mijn dochter naar het museum voor moderne kunst in Arnhem geweest. Naar de tentoonstelling van Vlisco. Ja Vlisco, van die geweldige mooie stoffen. Van al die geweldige mooie dessins.


Een leuke tentoonstelling met aandacht voor meerdere vormen, misschien wel minder bekend, uit en over West Afrika. Natuurlijk met de nodige aandacht voor de onderdrukking. Geweldig vonden wij ook de collages van de negentiende-eeuwse medische diagrammen die gebruikt zijn voor verzonnen portretten.

Natuurlijk was ook de uitleg over het ontstaan en bestaan van de Vlisco fabriek erg interessant. Maar mijn bloed ging pas in de laatste zaal van het museum stromen!
Helemaal super zijn de ontwerpen van hedendaagse bekende ontwerpers die met Vlisco stoffen een aantal kledingstukken hebben ontworpen. 

Ik weet het…. , ik heb het al eens in een blog beschreven, ik kijk graag vooruit, achteruit daar hou ik niet van!

Daarom ga ik nu verder vooruit. Ik ga met deze geweldige stoffen quilten.Ook waren wij de gelukkigen die vandaag de workshop met Vlisco stoffen konden doen. Heel eerlijk moet ik zeggen, het was leuk, meer niet. Het was meer een show-and-tell dan workshop. Nu heb ik ook begrepen dat de cursusleidster pas enkele dagen geleden had vernomen dat er geen tafels aanwezig zouden zijn. Hierdoor heeft zij haar cursus veranderd en met de mogelijkheid die over bleef toch een leuke uitleg heeft gegeven. Ze had erg veel voorbeelden bij haar van quilts met Vlisco stoffen. Prachtig. Ik kan niet anders zeggen. De kleuren spreken voor zich.

Maar helaas, voor mij was de stijl van verwerken te traditioneel.
Daarom ga ik vooruit. Ik heb mij de uitdaging opgelegd met deze stoffen de moderne/art kant van het quilten op te zoeken. Heerlijk een uitdaging!!!!!


Hoe wij aan zoveel Vlisco stoffen komen??? Iedere deelnemer aan de workshop heeft een pakketje stof gekregen en mocht ook nog een aantal lappen uit kiezen. Vervolgens hebben mijn dochter en ik die stoffen nogmaals gedeeld waardoor we nu een hele grote keus hebben. 

En mijn dochter? Die zit nu al achter haar naaimachine. En als beginnend quiltster kiest ze wel voor een traditioneel patroon maar haar kennende zal ze vast wel haar eigen draai hieraan geven!

7 opmerkingen:

Ineke zei

Dat was vast errug leuk. En wat een prachtige stoffen!!

Anoniem zei

Patroon ligt,nu nog de tussenstrookjes snijden en in elkaar zetten. Wat een feest,al die lapjes,kleuren,designs en mogelijkheden!Tentoonstelling was mooi, en de geschiedenis...pff heerlijke vakantiemiddag!
Groetjes je dochter

Nienke zei

Ooooh geweldig, alleen al zo'n stapel stofjes mee naar huis mogen nemen, maakt het alles waard. Benieuwd wat je er van maakt!

Hannie de Beer zei

Ja zeker was de tentoonstelling geweldig, en net als jij vond ik de laatste zaal het mooist! Al die bijzondere vaak bizarre ontwerpen. Maar toch ook leuk om de hele geschiedenis te doorlopen! Zonder geschiedenis ook geen vernieuwing?

Ik ben erg benieuwd wat jj en je dochter van jullie lapjes maken?

christina zei

wow, hebben jullie direct even een mooie voorraad vlisco stoffen. Die kleuren zijn zo mooi helder.

Aart zei

Eigenlijk ben ik blij dat we niets met de lapjes en stroken hebben gedaan. Nu kan ik ze ook op een moderne of Art manier gaan gebruiken. Ik heb er ook van genoten! Op mijn blog heb ik een link naar jouw blog gemaakt.
http://quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

Geweldig ! Ik vind die stoffen ook het einde, hoop ze volgende week bij je te zien. groeten van liesbeth