Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.maandag 6 februari 2012

Kleur

Een enerverend weekend. Dat was het wel. Het begon natuurlijk met de sneeuw! Vol verwachting heb ik lapjes in een emmer gedaan. Vol geschept met sneeuw. Op een koele plaats gezet. En maar wachten.

Nu is wachten niet mijn beste eigenschap. Eigenlijk ben ik best ongeduldig. Dus heb ik tijdens het wachten niets anders gedaan dan steeds kijken. Kijken hoe de sneeuw gaat smelten. En dat is nog wel leuk maar… de emmers stonden op de tweede verdieping! En maar traplopen…. Ik heb geen benen meer over!

Eindelijk was de sneeuw gesmolten. Ik vond dat best nog lang duren in huis. Ik had gedacht dat die sneeuw in een korte periode wel gesmolten zou zijn maar dat is helemaal niet zo!

En toen….. een bleke BET! Nou ja, wel iets te zien maar dat is meer door het afbinden gekomen dan door de sneeuw.


En ondertussen zag ik op blogs en het artquiltforum de mooiste lapjes verschijnen!
Maar ik laat me niet kennen. Het ZAL mij ook lukken. Sneeuw genoeg dus opnieuw emmers gevuld. Eerst nog diverse tutorials gelezen over sneeuw verven want stel ik doe iets fout. Maar zo gek doe ik het nog niet.

Dit resultaat is wel iets beter maar geen mooie kleuren explosie.


Toch zijn de vormen en tekeningen in het lapje wel heel mooi.                 Maar kleurrijk???


5 opmerkingen:

Aart zei

Aldoende leert men is het spreekwoord! gebruik de volgende keer twee of drie kleuren bijvoorbeeld geel en blauw, dan krijg je ook groen in je stof. Het blijft experimenteren.
http://quiltaart.blogspot.com

Christel Sins-Camp zei

GRRR, dus ik ben niet de enige waarbij het niet lukt! Ik vind het idd ook maar langzaam smelten. Ga morgen opnieuw bakken vullen en weer iets veranderen, zodat misschien wel het gewenste resultaat verschijnt...
SUCCES!!!

christina zei

Ik zou het niet zo koud weg zetten. Ik heb een deel gewoon in de keuken laten staan en dat gaat prima hoor. Deze verf heeft ook warmte nodig.

Ook op andere blogs zag ik dat ze gingen afbinden. Juist met sneeuwverven doe ik dat niet. Het sneeuw doet z'n werk wel.

Suus zei

Janneke ik heb de emmmertjes daarna ook gewoon op de verwarming gezet en de volgende dag al uit gespoeld. Er ligt nog sneeuw.

Kathinca zei

De aanhouder wint zou ik zo zeggen! Ik kom via jouw reaktie op mijn blog hier. Ik wilde reageren maar je e-mail wordt niet weergegeven. Het staat op noreply-comment@blogger.com zou je me willen mailen?