Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.zaterdag 5 november 2011

Rommel

Rommel daar hou ik niet van. Rommel hoort voor mij in de prullenmand, papierbak of kliko. Rommel in huis hou ik ook niet van. Graag heb ik alles dáár waar het hoort. Dat betekend overigens niet automatisch dat het altijd netjes is bij mij in huis. Maar pas nadat ik als een wervelwind (lees heel snel/weinig tijd aan willen besteden) door mijn huis ben geraasd kan ik lekker werken.
Rommelen daar en tegen, hou ik wel van. Rommelen door diverse stofjes, bandjes en andere leuke dingen bij elkaar te zoeken en op mijn werktafel te leggen. En dan uit te zoeken wat ik er van zal gebruiken. Wat ik er van zal gaan maken. Mijn werktafel ligt dan ook heel vaak vol. Maar niet… met rommel maar met leuke dingen. En dat is duidelijk geen rommel.
Waar ook veel rommel ligt dat is op het strand. Vooral als het flink gewaaid of gestormd heeft, kun je daar veel mooie rommel vinden. Dan is rommel wel weer mooi. Op dit kleine schilderijtje is wat van die rommel van het strand verwerkt.
De zonnestralen gemaakt van een geel plastic netjes wat ik gevonden heb op het strand. De zon zelf is een geel ‘ding’ wat ook op het strand lag. Geen idee wat voor materiaal het is. De zee en het strand zijn gemaakt van zijde cocons. Doordat ik in onze caravan was heb ik geen naaimachine gebruikt.
Het maken van dit schilderijtje was heerlijk rommelen met rommel.
Ook gaf dit schilderijtje weer aanzet tot het maken van het volgende werkstuk. Toen ik aan het voorbereiden was voor onze bijeenkomst van de art-quiltgroep Oost zocht ik voorbeelden en mogelijkheden. Ik zou deze dag uitleg geven over vilten. En dan natuurlijk over de combinatie vilten en quilten. De bedoeling was om deze eerste keer de basis van het vilten te onderzoeken. De groep kennende wist ik al dat basis een ruim begrip is voor deze dames en heer. Die vinden een basis niet genoeg. Die gooien hun creatieve geest open en dan gebeuren er opeens heel veel dingen!
Dit stimuleerde mij weer om alvast een voorbeeld te hebben wat je zoal kunt doen met een eenvoudig gevilt lapje. Ik had nog een blauw gevilt lapje met een paar lichte strepen roze erin vervild. Dit lapje heb ik op een lap stof gelegd en diverse materialen als rommel hier weer op. Een deel van deze materialen zijn ook weer gevonden op het strand. Natuurlijk kwam ik weer tijd te kort, het is dus nog niet helemaal klaar. Maar het geeft een indruk wat je zoal met vilt en quilt zou kunnen doen.
Op de detail foto is nog te zien dat op een laag blauwe lontwol een dunne laag roze lontwol is vervild.
Dit zijn natuurlijk technieken die voor een quilter zeer veel mogelijkheden bieden. Want je kunt zoveel kleuren en materialen toevoegen als je wilt. En dat is tijdens de bijeenkomst met de groep dan ook zeer enthousiast uit geprobeerd!!
Wat te denken van deze bont gekleurde lap! Wat een mogelijkheden. Dat wordt weer rommelen!!!!!!
                 
Of dit gaten geval???  Aangevuld met rommel!!

           Misschien moet ik, met de nodige tegen zin, toch de conslusie trekken:
                                      IK HOU VAN ROMMEL
Dus, een rommelig weekend gewenst
Janneke

6 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Nou ik ben ook dol op rommel en op rommelen ben ik ook gek!Leuke rommel vind je op het strand he?

Liesbeth Wessels zei

Rommelen heerlijk, met wat dan ook maar vooral met lapjes en met ideeen. Van rommel in huis word ik onrustig, dus moet ik dat eerst ordenen. Misschien vindt een ander het dan nog steeds rommelig, maar dan is het voor mij okee. Leuke dingen heb je gemaakt, je hebt er veel werk van gemaakt. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Leuke rommeltjes dan toch! Ook bij mij moet het huis eerst aan kant zijn,voor ik ga rommelen.Huis opgeruimd, ook het hoofd is dan opgeruimd en open voor nieuwe ideetjes!
Leuke werkjes heb je gemaakt, ook de mappen die je bekleedde vind ik heel stijlvol!

Nienke zei

Jouw rommel is echt geen rommel :-). Mooi om het zo te verwerken!

Teresita zei

muy interesantes tus diseños.

christina zei

jou jutten heeft wel zin gehad,, want hij ziet er mooi uit.