Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.vrijdag 11 november 2011

achteruit

Ik kijk graag vooruit. Vandaag, een nieuwe dag en wie weet wat voor moois morgen zal brengen. Ik ben ook niet zo van geschiedenis. Dat ligt achter mij. Oude gebouwen zeggen mij niet zo veel. Ik kijk liever naar nieuwe gebouwen.
Achteruit reizen vind ik ook niet fijn. Degene tegenover je in de trein ziet altijd alles eerder! En achteruit de auto op de oprit parkeren hoef ik gelukkig ook niet meer sinds ik een enorme deuk in de auto gereden heb. 
Maar achteruit naaien vind ik totaal geen enkel probleem. En dan bedoel ik niet achteruit naaien met het knopje op mijn naaimachine; nee… ik bedoel drie naden stikken en dan weer twee uit halen! Dat noem ik achteruit naaien. Daar ben ik heel geduldig in. Wanneer het niet naar mijn zin is, dan naai ik gewoon weer achteruit.
En dat is ook wat ik deze week weer veel heb gedaan! Ik moet toe geven, het schiet niet erg op.

Neem als voorbeeld mijn boom. De boom is prima. Precies zoals bedoeld. De sterren, gemaakt met kleine druppels bleekwater, zijn ook goed. Gelukkig maar want bleekwater kun je niet ‘achteruit naaien’. Ik heb een begin gemaakt met het water, ook goed. Maar zeg nou zelf…. Die gele strepen en die takkenbosjes. Dat is toch geen gezicht. Dus ben ik al begonnen met het uit halen van de takkenbosjes. De gele strepen, die gemaakt zijn van voile en daarna bewerkt met de heatgun, heb ik al wat verwijderd. Dat wil zeggen, gele voile weg gescheurd. Ik denk dat ik ze helemaal weg ga halen.
Toch wil ik er wel gele strepen op. Deze quilt staat voor een afscheid. Niet van een persoon maar van een periode. De gele strepen zijn de lichtbundels van de vuurtoren. Die herinneren mij aan een periode dat ik op Ameland was en mijn dochter op Vlieland woonde. Zondagsavonds (tijdens Studio Sport) gingen we vaak naar het strand. Zij op haar strand, ik op de mijne. We sms’den dan vaak even.
Over de zonsondergang of de rust van de zee. En wanneer we in schemer donker weer naar huis gingen gaven we altijd een ‘slinger’ aan de vuurtoren, ten teken dat we weer thuis waren.
Maar gelukkig heb ik ook vooruit genaaid. Voor de kunstmarkt heb ik nog een boekomslag gemaakt. In totaal heb ik nu drie omslagen die ik mee kan nemen.

Volgende week hoop ik mijn quiltje af te maken.  Met lichtbundels van de vuurtoren en takkenbosjes die op helmgras lijken! Er komt vast nog wel een goed idee aangewaaid!
Ik kijk graag vooruit, achteruit hou ik niet van. Maar als het moet… dan naai ik volgende week weer met even veel geduld achteruit!
Fijn weekend!
Janneke

5 opmerkingen:

Ineke zei

Achteruit naaien is voor mij ook geen probleem, beter dan je constant blijven ergeren. Ik zou het geel ook uithalen en er even over nadenken, dat komt vast wel. De foto van het strand is ook heel interessant.

christina zei

je had wel een telefoon nodig om te kunnen bellen want om over terschelling heen te schreeuwen om je dochter te bereiken valt niet mee.

Liesbeth Wessels zei

Mooie boekomslagen. En achteruit naaien, doen we allemaal wel, maar we praten er liever niet over. Je hebt wellicht een taboe doorbroken. Nee we gaan liever vooruit, naar de toekomstige mogelijkheden. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Ja dat hoort erbij loshalen. Heb ik in mijn leven al veel gedaan! Doe je het niet. blijft het knagen, en krijg je er toch spijt van. In ieder geval zijn je boekomslagen heel mooi voor de kunstmarkt,

Nienke zei

Oh jullie verdienen een medaille. Uithalen begin ik niet aan, naaiwerk niet en breiwerk niet. In de tussentijd kijk ik juist weer heel graag naar oude gebouwen of oude foto´s. Kortom, zoveel mensen zoveel wensen, en ik vind het leuk om jouw verhaal te lezen!