Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.woensdag 27 november 2013

zie ginds komt....Nee, geen stoomboot maar een rok! Er ligt namelijk al een poosje een mooie lap ribstof. Mijn bedoeling is hiervan een rok te maken.……Kort geleden kwam ik er achter dat ribstof heel erg mooi verft. Natuurlijk wist ik wel dat je ribstof kan verven! Het is vaak katoen. En katoen kun je verven.

Ik wil graag kleding maken van zelf geverfde stoffen. Maar de (dunne) katoen die vaak gebruikt wordt voor het verven is mooi…. maar dan vooral in quilts.

Kleding vraagt toch om andere materialen. Dus ik ben gaan experimenteren. En in sommige gevallen ook zonder dat ik weet welke kwaliteit het is. Gewoon in de verf stoppen en zien wat het brengt!

Een ecru kleurig gordijnstof. Met heel veel glans en vleug. Maar ik weet hier geen samenstelling van.


Verft top!!!! Diepe mooie kleur. Maar de stof is een beetje te zwaar voor een rok. Zou heel geschikt zijn voor een jas of jasje. (wordt vervolgd dus)
 
Een lap van onduidelijk materiaal. Lijkt een beetje linnen (is denk ik ook linnen?) maar voelt toch heel anders. En zeg nu zelf, die originele kleur is toch een beetje saai?Maar met een kleurtje!!!!

Een knal (en dit is ook echt KNAL) gele rib……….


Dan wordt het dit.

En nu dus de wit-zwarte ribstof voor mijn rok.Dit is zó…. leuk!!! Dit geeft zoveel mogelijkheden! Ik denk dat ik voorlopig niet aan het quilten toe kom.

11 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Ik mag dit ook zo graag doen!Het is zo leuk om stof te zoeken te verven en er dan kleding van te maken.Jouw lappen zijn zo mooi!

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Dit is zeker een erg leuk experiment! Vooral ook de gordijnstof. Ik zou er zeker een jasje van maken! Maar ze zijn allemaal zo mooi!

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
joke zei

Mooie kleuren allemaal. Ben benieuwd wat het wordt.

christina zei

ik heb al jaren een zelfgeverfde ribbroek. Krijg er veel reacties op. Dus succes verzekerd. Nou ja, er zijn ook mensen die het afschuwelijk vinden. Gelukkig wel.

els zei

Leuke experimenten, met mooie resultaten en nu zijn we natuurlijk erg nieuwsgierig naar het vervolg.

Anita zei

Heerlijk experiment met prachtige resultaten.

Leny Huneman zei

Vaak verf ik als het al genaaid is, maar dit is veeeeeeeel leuker.

kunst koop zei

Wat wordt deze mooi!

Maya zei

Wat een goed idee .... ga nu toch anders naar mijn kledingstoffen kijken... ik zie andere mogelijkheden ;-)