Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.zondag 2 december 2012

Quilt weekendEen weekend vol met quilt activiteiten. Het begon al vrijdag met een geweldige dag met de Art-Quiltgroep-Oost is Beekbergen. Nienke had deze keer de dag verzorgt. Nou en dan weet je bij voorbaat al dat er weer bijzondere dingen ten tafel komen.

Nienke heeft ons uitleg gegeven over een werkwijze van  Susan Carlson. Een hele leuke techniek, niet echt ingewikkeld maar wel een manier van quilten waarbij je steeds door wilt gaan. Na ieder snippertje die je neer legt wil je weer het volgende snippertje leggen! Meer over de werkwijze is te lezen bij Aart, Nienke en Liesbeth.

Zaterdag vond ik een heel leuk boekje.

Waar…? Gewoon in mijn eigen boekenkast. Zo’n boekje waarvan je niet onthoud dat je het hebt. Geen spannende of mooi gekleurde voorkant. Niet van deze tijd, nee het is van begin 70e jaren. 


Nog geen foto van de inhoud maar let op…. hiervan gaan nog diverse dingen gebruikt worden!

Ook heb ik op het art-quilt forum een kerstkaarten ruil georganiseerd. En dit weekend is de inschrijving geëindigd. Dus…. Nu ben ik druk met het maken van verzendlijsten.
Ook hierover binnenkort vast meer!

En om het weekend in quilt stijl af te sluiten: vandaag ben ik naar Hall geweest. Dat klinkt misschien alsof ik de halve dag onderweg ben geweest om er te komen…. maar 
Hall ligt gewoon bij mij om de hoek. Of beter gezegd, net over de IJsselbrug.

Hier is het quilt atelier van Bep. En vandaag was hier Open Dag. Het atelier is wel vaker open (lees hiervoor meer op www.atelierbep.nl) maar het kwam er gewoon niet van om eens te gaan. Tot nu dus!

Een aanrader!!! Een heel gezellig winkeltje, hele vriendelijke mensen en…. veel quilt dingen. Ik zeg maar quilt dingen want het is zeker meer dan alleen stofjes.

En natuurlijk ga je dan weer met iets moois naar huis. 

Kortom een heerlijk quilt weekend.

6 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Topweekend lijkt me! Eerst heerlijk met z'n allen aan 't werk en dan nog twee mooie boeken "scoren". Ik vind ook nog wel 'ns een "nieuw" boek in mijn eigen boekenkast...

Hannie de Beer zei

Een zeer inspirerend weekend, wat een vondst uit je boekenkast, ik zal hier ook eens gaan kijken, en ook het andere boek ,heel grappige dingen staan er in. Jij kunt er weer even tegen!

els zei

Heerlijk en goed besteed weekend zo te lezen.
Ja en soms kun je zomaar ineens verrast worden door iets wat al een poosje stof staat te vergaren.

Liesbeth Wessels zei

De oude tijden komen gewoon terug. Kijk maar naar N, die wil gaan batikken, dat deed ik vroeger ook! Leuk toch, ik zit nu te haken, deed ik vroeger ook.... Ja bij Bep ben ik ook nog nooit geweest, ik volg wel haar blog en kijk vaak in haar shop.Ben benieuwd wat je hieruit weer te voorschijn tovert.
groetjes van liesbeth

Franny zei

Die oude boekjes hebben wel eens onderwerpen die van deze tijd zijn, of leuk te gebruiken zijn.

christina zei

Het is maar goed dat niet ieder weekend zo vol met quiltgerelateerde dingen zit, want dan zou je zo'n topweekend niet meer waarderen. Fijn dat je zo hebt genoten en nogmaals dankjewel voor de lijst van de kerstkaartenruil.