Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.zaterdag 25 augustus 2012

gewoon doen!


Het verven van stof vind ik erg leuk om te doen. Maar het valt me op dat ik er weinig toe kom. Waarom niet? Daar heb ik geen duidelijk antwoord op.  

Maar afgelopen week heb ik het gewoon wél gedaan. Plastic op de tafel gelegd, verf potjes gepakt, lappen klaar gelegd en handschoenen aan.
Ik had nog een paar potjes aan gemaakte verf staan, ik weet niet precies hoelang het houdbaar is. Het heeft behoorlijk lang gestaan maar doet het dus nog prima.

Bij de eerste lap heb ik plooien gevouwen, de lap daarna nog een keer dubbel gevouwen en met een elastiekje vast gezet. Eerst aan de ene kant verf op de stof laten druppelen, lap keren en daarna een andere kleur aan de andere kant erop gedruppeld. En nog een derde kleur toe gevoegd voor de afwisseling.


Bij deze lap heb ik de stof in punten (vliegers) gevouwen en vast gezet. Ook hier weer drie kleuren over de stof gedruppeld.


De laatste lap is vol gemaakt met de restanten uit de verfpotjes. Hierbij heb ik eerst de verf op de droge lap gedruppeld. Toen alle verf op was heb ik nog met een pipetje wat soda-ash over de stof laten lopen.


Ooh wat een heerlijkheid is het toch als je mag spoelen!!! Na de eerste spoelbeurt probeer ik al te kijken wat het geworden is. Heerlijk!!!! Verwondering en blijdschap.

Dus alleen al om die heerlijke verwondering en blijdschap snap ik niet waarom ik niet vaker verf!!!

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het is zeker geweldig leuk,om zo te experimenteren, met shiboriafbindtechnieken. Zo zijn ze prachtig ! Moeten ze nog worden gewassen?
Je zou het echt vaker moeten doen!

Aart zei

Ja, ik weet het, bij mij is het hetzelfde, maar als het dan eindelijk aanbreekt is het dubbel en dwars genieten. Je lappen zijn erg mooi geworden!!!
http://quiltaart.blogspotl.nl

christina zei

Wat een prachtige kleuren heb je gebruikt. Ze zijn prima gelukt.

Kathinca zei

Lekker je handen vuil maken. Als je er te weinig aan toe komt gewoon jezelf wijs maken dat leuke dingen leuk blijven als je ze te weinig doet. En anders vaker doen want ze zijn prachtig!

Nienke zei

Prachtig!