Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.vrijdag 11 mei 2012

tijd


Hebben jullie dat nu ook; dat de tijd zo snel gaat! Voor je het weet is er weer een week voorbij. Wat zeg ik, een week? En maand!
Het is ook niet goed zijn als de tijd voorbij zou kruipen. Een seconde die maar voort duurt. Dat zijn vaak de secondes of minuten in vervelende omstandigheden.
Dus eigenlijk is snelle tijd, goede tijd. Tijd waarin veel leuke dingen gebeuren.

En dat is ook zo wat bij mij afgelopen weken gebeurde. Ik heb het druk. Ja! Maar wel leuk druk. Toch…., toch zou ik graag wat meer tijd aan het quilten besteden. Want dat komt er maar bar weinig van.

Waar ik het zo druk mee heb, naast werk, heeft te maken met een dochter, speciale dag en Vlieland. Meer kan en wil ik hier voorlopig niet over zeggen. Dat komt nog.

Toch heb ik een project wat een klein beetje lijkt op quilten. Of eigenlijk is het patchwork. Lapjes aan elkaar zetten. Op de handwerkbeurs kocht ik een stapel mooie lappen bij ‘de jongens’. 


Hiervan maak ik een gilet voor mijn zoon. Ik heb namelijk heel veel zoon. En met heel veel bedoel ik echt heel veel lengte. Hierdoor is het voor hem erg moeilijk leuke aparte kleding te kopen. 


En vanuit mijn werkkamertje kijk ik sinds een tijdje naar mijn vrolijke buitenmuur. Deze leuke tuinquilt is gemaakt van plastic boodschappentassen. Op het Berninablog is hierover meer te lezen.


Ook op het Berninablog staat deze tas van herinnering. De tas is gemaakt is van stropdassen. En bij het verwerken van die stropdassen ontstond bij mij eigenlijk het idee van het gilet. Want ik heb zo het vermoeden dat de mooie lappen die ‘de jongens’ verkopen restanten van stropdassen zijn!


Allemaal leuke dingen dus, nu alleen nog een beetje meer tijd voor quilten!!!!!

 

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Je bent ondanks de bijzondere activiteiten toch heel goed bezig met lapjes! Tuinquilt is heel leuk en ook het vestje en de tas. groeten van liesbeth

Aart zei

Ik ken het probleem van tijd ook, ben afgelopen week veel weg geweest en niet alleen voor mezelf en als ik dan tijd voor jezelf hebt, dan ben ik moe! Dat zal wel weer veranderen!
http://quiltaart.blogspot.com

christina zei

allemaal leuke dingen dus. Mooi zo.

Hannie de Beer zei

Leuk toch, een gilet van stropdassenzijde! En nu zie ik eindelijk weer je berichtje over de tuinquilt! Het stond er maar het stond er niet? De tas is prachtig!En natuurlijk heb ik al lang op de Berninablog gekeken!Maakt niet zoveel uit waar je mee bezig bent,als het maar leuk is!

Kathinca zei

Wat heb je toch een aangename creatieve kronkel in je hoofd! Geen tijd en toch prachtige dingen maken, toppie. De stoffen voor het gilet zijn heel mooi. Van de restjes zie ik een hele mooie kip! *knipoog*. Hoe gaat het met je kippen?