Welkom op mijn blog.Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.zaterdag 10 maart 2012

over grenzen

Afgelopen week was een week van grenzen. Grenzen bepalen, grenzen overschrijden en… tegen aan lopen!
Keihard liep ik tegen mijn eigen grenzen aan. Niet mijn grens van kunnen maar van willen. Waar ligt mijn grens of ik het wel wil of niet wil.

Ook met een cursist ontstond de discussie, waar ligt mijn (zijn) grens (in dit geval binnen het ontwerpen) en waar ga ik (hij) er over heen. En wil ik er over heen?


En in het kader van grenzen heb ik nog een keer een werkstuk met papier gemaakt. Papier is ook een grens voor mij. Maar op deze manier met papier werken is de grens net als in de vakantie de grens van een land voor mij. Even buiten mijn grens kijken en daarna weer binnen mijn eigen grens verder.

Hiervoor heb ik pakpapier gekreukeld en op Vlieseline gestreken. Hierna nog papier en een stukje krant gekreukeld en vrij machinaal op de ondergrond gestikt.


Omdat de blauwe stroken erg aanwezig zijn heb ik er nog een strook stof op gezet. En daar kwam ik alweer een grens tegen! Vrij machinaal is niet mijn favoriete werkwijze. Ik vind strakke rechte randen ook mooi. Dus heb ik voor een zigzagsteek gekozen en op traditionele wijze gestikt.

De grijze ondergrond is met een grote rijgsteek door geregen. En hierna is het quiltje aangevuld met zijden draden en sterren van boomschors.

En nu weer gauw terug naar mijn eigen (lands) grenzen. Textiel!

Toch kwam ik nog een grens tegen. Ina (http://ina-quiltsandmore.blogspot.com/) heeft mij de toe gekend. Volgens mij is dit initiatief in Duitsland ontstaan, dus….. over de grens.

Wel sluit ik mij aan in het rijtje bloggers die de award met veel plezier ontvangen maar omdat dit initiatief al een hele tijd rond gaat, sluit ik me bij hen aan en deel ik het niet verder uit.
Ina, bedankt voor je award en vooral voor je lieve, mooie woorden, ik hoop dat je dit niet erg vind.

Janneke

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Je hebt je grenzen toch wel op de goede manier overschreden! Papier en textiel horen in de kunstwereld bij elkaar.Ondanks je je wwerstand is het een goed en mooi werkstuk geworden!

ina zei

Nee Janneke, voor mij geen enkel probleem ( wel of niet doorgeven ); ik heb zelf ook zeker een week gewacht om te bedenken of ik het wel of niet zou doen.
Na nadenken besloot ik om de Award door te geven om de redenen die ik heb aangegeven.
Graag gedaan.
Liefs,
Ina.

christina zei

Oh die grenzen he. Stof voelt ook zoveel lekkerder om te aaien.

Liesbeth Wessels zei

Zonder grenzen zou het leven saai zijn. Je bent weer leuk bezig geweest. groeten van liesbeth

Christel Sins-Camp zei

Ik heb ook weinig met papier, maar je gemaakt hebt, is wel heel goed gelukt! En verandering van spijs doet eten...

Janny de Roo zei

Ik kan het helemaal eens zijn met de vorige spreeksters, gewoon laten gebeuren en na verloop van tijd, pak je gewoon "je eigen ding" eruit....!