Welkom op mijn blog.



Ik zal proberen regelmatig te vertellen waar ik mee bezig ben.

Lees en geniet mee en laat weten wat je ervan vind.



donderdag 15 november 2012

nou ja......



Op een aantal blogs had ik een leuke techniek gezien. Het smelten van organza met een soldeerbout. Prachtige werkstukken zijn dit geworden.

Maar ik had ook gehoord dat smelten met een soldeerbout ook op synthetisch vilt gaat. Toevallig had ik hiervan nog een stukje liggen. Stof op gestikt, een randwerk er om heen gestikt met katoenen garen. En soldeerbout gebruiken.


Ik kan niet zeggen dat ik het een topper vind. En echt leuk om te doen vond ik het ook niet. Maar geprobeerd heb ik het wel.

Nee, dan mijn kerstbal. Spontaan had ik me opgeven bij Franny. Na het versturen van het mailtje had ik al spijt. Kerstballen maken…..!!!

Ik hou van een kerstboom vol glimmende ECHTE ballen!


Maar het is…. Toch leuk om te doen!!!!

zaterdag 3 november 2012

herfst



De herfst is niet mijn favoriete jaargetij. Ik vind het een trieste tijd. Bladeren vallen, wind, regen. Ook het verkleuren van de bladeren geeft mij een weemoedig gevoel.
Afgelopen week paste de herfst echter wel bij mijn stemming. 

Het overlijden van Ina Klugt laat me, helaas voor de zoveelste keer, weer beseffen dat het leven eindig is. Een lieve enthousiaste vrouw die geweldig mooie quilts kon maken, heeft haar strijd moeten staken.

Toch… toen ik afgelopen week over de Veluwe reed zag ik even een mooi stukje herfst. De zon piepte tussen de regenwolken door en scheen haar glans over de toppen van de bomen. Tussen de vele dennenbomen stonden enkele loofbomen. Met verkleurde bladeren. Maar met de glans van de zon, zo mooi!!!

Heel even maar.

Als ik eigenhandig de wereld kon kleuren, nou dan wist ik het wel.

Met mijn gedachten bij Ina wil ik vandaag graag mijn herfst laten zien.